Zomernieuws 2002

Aan alle leden van de vereniging

Het nieuwe bestuur stelt zich voor.

Wilbert Gooskens voorzitter
Bauke Teerenstra secretaris
Marius Seijkens penningmeester
Titia Droog vice-voorzitter
Mira Smits / Stefan Verrijt vice-secretaris
Henry Adriaans buurtpreventie

En waar is het bestuur mee bezig?

De oprukkende bebouwing. Het bestemmingsplan Gijzenrooi 4 (achter Nolde) is goedgekeurd. En op de voormalige DAF volkstuinen is een bestem­mings­plan in voor­bereiding dat voorziet in bebouwing. Bebouwing van het gebied langs de Geldropse­weg achter café Modern en achter Galerie Ja komt daarmee steeds dichterbij. Het bestuur probeert zich breed te örienteren op alle bestaande en toekomstige plannen.

We willen dat de buurt goed worden onderhouden. En we willen geen rotzooi en geen rotzooimakers. De coördinator van het stadsdeelkantoor (SDK) is bij ons op bezoek geweest om zich te oriënteren. Ook gaan we contact leggen met de gebieds­beheerder.

Henry is onze contactpersoon buurtpreventie. Graag misstanden bij hem melden zodat hij ze mee kan nemen. Het stadsdeelkantoor (SDK) is bezig met het oprichten van leefbaarheidsteams in de buurten van Stratum als vervanging van het oude buurtpreventieproject; hierin werken politie, gemeente en buurtorganisaties samen. We horen hier meer van als Riel aan de beurt is.

De opruimdag hebben we al achter de rug. Met ruim 20 bewoners hebben we meer dan 30 vuinis­zakken zwerfvuil opgehaald. Die berg is door de gemeente opgehaald. Na afloop hebben we het met koffie, cake en fris nog even gezellig gehad in de schop van Jan van Rooij.

Er zijn tien nieuwe leden aangemeld, waaronder de vier panden aan de Geldropseweg.

Mattie en Luba Fabrie gaan per 1 okotober verhuizen.

Annet Andriessen heeft haar huis afgelopen week te koop gezet, ook zij gaat verhuizen.

Op de ledenvergadering is gebleken dat er weinig animo bestaat voor gezelligheids­activiteiten. Toch vinden we het als bestuur belangrijk dat we eenmaal per jaar als buurt­bewoners ongedwongen bij elkaar kunnen komen. We hebben voor dit jaar gekozen voor
woensdag 4 september 2002.
Het idee is om vroeger te beginnen zodat er ook voor de 'kleintjes' iets te doen kan zijn. Er volgt nog een apart bericht. Maar noteer de datum alvast!!

In en rond de garages achter de woningen Rielsedijk 25-49 zitten ratten. Aan alle bewoners een dringend verzoek: Geef de ratten geen kans! Ruim afval goed op, sluit diervoeders goed af, voer mest direct af en sla deze niet op, schudt het hooi en stro een keer om en controleer het op nesten. Bij een aantal bewoners staan vallen en is er flink met vergif gestrooid. De gemeente heeft toegezegd binnenkort ook de sloot achter de garages schoon te komen maken en het onkruid te maaien.

Op het perceel van Riel 12 is een diepe oude waterput. Deze is voorlopig afgesloten met een eg. De gemeente probeert in contact te komen met de eigenaar om tot een definitieve oplossing te komen.

Tot zo ver. Voor iedereen die nog op vakantie gaat nog een prettige vakantie.

Bauke Teerenstra,
Secretaris.